De Beemster

Geometrisch paradijs

Als je érgens de poëzie van de rechte lijn wilt ervaren, dan is dat in droogmakerij De Beemster. Dit geometrische paradijs kent echter ook andere kwaliteiten. Voortbouwend op een welvarende historie, is dit nog steeds het gebied van de zinnenprikkelende lustoorden.

Culinair genot

Op culinair gebied zal je weinig tekortkomen in de Beemster. De beste kwaliteit kazen, appels, peren, druiven, groenten en vlees, je kunt ze kopen aan de weg. Of ervan genieten in een van de zeer goede restaurants. De beste koks toveren daar de kakelverse streekproducten om tot culinaire hoogstandjes.

Werelderfgoed
 
Nederland telt zeven Unesco werelderfgoederen, waarvan er maar liefst twee zijn gelegen in de gemeente Beemster. Vanwege de perfecte verkaveling werd De Beemster in 1999 door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Binnen dit gebied bevond zich al langere tijd een ander Werelderfgoed, namelijk de Stelling van Amsterdam (www.stellingvanamsterdam.nl). Vijf van de 36 forten van deze Stelling bevinden zich binnen de grenzen van de Beemster.

Meer informatie:
www.landvanleeghwater.nl

Op www.beemsterinfo.nl staat alles wat u nog over de Beemster wilt weten. Of kom langs bij het Infocenter de Beemster; Telefoon 0299 621 826. Mail: infocenter@beemsterinfo.nl
 
Bezoekadres: Middenweg 185 1462 HJ Middenbeemster.