Graft-De Rijp

Beleef gouden tijden

Naar Graft-De Rijp ga je als je wilt ervaren hoe de welvarende Hollanders in de Gouden Eeuw leefden. Toen was De Rijp een van de rijkste dorpen van de provincie. De sporen van die gouden tijden vind je nog steeds in de statige kapiteins- en rederswoningen en in de uitbundig versierde Renaissance raadhuizen van zowel Graft als De Rijp.

Rijke cultuur

De Rijp is vandaag de dag een pittoresk Noordhollands dijk- en polderdorp met een rijk cultuurleven. Je vindt er heel veel galeries, ateliers en kunstwinkeltjes. Bovendien worden hier vele culturele manifestaties georganiseerd, zoals de Boeken- en Kunstmarkt, het Midwinterfeest, de Museumnacht en Kunst op Kamers.

Oud en nieuw

Als je fietst van dorp naar dorp kom je over de voormalige zeedijken rondom de Eilandspolder. Aan de ene kant van de dijk zie je het ‘nieuwe’ geometrisch verdeelde land van de droogmakerijen rond de polder. De andere kant biedt een vergezichten op het ‘oude’ vogelrijke veenlandschap van de Eilandspolder. Opvallend is ook het hoogteverschil tussen de polder en zijn omgeving.

Meer informatie:

VVV Graft-De Rijp
Kleine Dam 1
1483 BJ De Rijp
Tel: 0299 671979 www.vvvgraftderijp.nl