Het Twiske

Vind de Schotse Hooglanders

Met mooi weer kan het redelijk dichtbevolkt zijn langs de plassen van het Twiske. Toch vind je in er ook heel rustige gebieden, waar de natuur volledig zijn gang kan gaan. Weidevogels hoor je in de verre omtrek, bijgestaan door ganzen en aalscholvers. Als er tenminste geen vossen of roofvogels op de loer liggen. En als je geluk hebt kom je misschien nog wel een Schotse Hooglander tegen.

Voormalig eilandenrijkje

Ooit bestond Het Twiske uit duizenden kleine eilandjes omringd door meren en sloten. In 1941 begon een werkverschaffingsproject en werd een groot gedeelte drooggelegd. Totdat er opnieuw een meer ontstond toen er zand gewonnen werd voor de aanleg van de Coentunnel. Zo ontstond de Stootersplas: een meer van 90 hectare groot en 30 tot 35 meter diep. In die tijd ontwikkelde Het Twiske zicht echt tot een oase van rust, natuur en ontspanning, vlak boven Amsterdam.

Voor de actieveling

Het Twiske is een waar paradijs voor als je van actie houdt: je kunt er kanoën, surfen, fietsen, wandelen, skeeleren en nog veel meer! Tijdens je tocht over land en water passeer je moerasgebieden, weilanden en bosgebieden.

Meer informatie

Het Twiske Noorderlaaik 1 1511 BX Oostzaan
T 075 - 684 43 38  info@hettwiske.nl www.hettwiske.nl